Het fotograferen van Steden en Reizen fotografie begint eigenlijk thuis met de voorbereiding; welke fotografische plekken wil je gaan fotograferen als je op reis gaat.

Toestemming

Mag je daar dan ook fotograferen of moet je toestemming hebben. Zo heb ik een keer in Tanzania, waar ik een project fotografeerde voor een organisatie, een dorpshoofd gevraagd of hij met mij mee wilde lopen door het dorp om de lokale bevolking te vertellen waarom ik daar fotografeerde. Op die manier kon ik prachtige portretten  van hen maken, wat anders niet mogelijk was geweest.
Tijdens mijn steden en reizen fotografie heb ik in Tanzania dit personeel lid van een melk verzamelpunt in Tanga gefotografeerd.

Deze boerin heb ik met steden en rezen fotografie kunnen fotograferen met behulpvan een dorpshoofd.

Deze boerin heeft haar dochter aan de borst zij doet mee aan een project boerin zoekt boer.

Kijk ook eens op internet op steden en reizen fotografie wat er al is gefotografeerd van waar je naar toe gaat. De uitdaging is dan om iets nieuws te maken.

Denk ook goed na wat je allemaal mee wilt nemen aan apparatuur. Vaak gebruik je alleen de 24-70 mm lens met dit soort fotografie. Dus waarom zou je alles mee slepen als je een dag op pad gaat.

Een statief kan heel handig zijn. Ook hier is het belangrijk dat deze niet te zwaar is, en dat hij niet in de weg gaat zitten.
Trapportaal van een overdekte markthal in Porto.

Camera functies

Tijdens de Steden en Reizen fotografie is het belangrijk dat je de functies weet van je camera; wat doet een diafragma; welke instelling wil je hebben bij een portret of bij een overzichtsfoto. Welke sluitertijd gebruik je bij welk onderwerp, en niet te vergeten de ISO waarde. Je zou voor je zelf een spiekbriefje kunnen maken.
Een deurklopper in het oude stads gedeelte van Porto.

Maak onderscheid tussen vakantiefoto’s voor later en het serieuze werk. Ga voor het ‘serieuze werk’ niet met de hele familie op pad. Dat geeft alleen maar irritaties. Belangrijk is een planning te maken wanneer je alleen gaat fotograferen en wanneer je met zijn allen iets gaat bekijken.

Steden en Reizen fotografie kun je het beste alleen, dan heb je alle tijd om je onderwerp goed te bekijken en op je in te laten werken, zodat je de juiste beslissing neemt hoe je gaat fotograferen.

Ga ook eens vroeg ook pad dat geeft vaak voordelen; het licht is beter en het is vaak nog stil op straat zodat je in steden rustig kunt fotograferen.

Blauwe halfuurtje van Steden en Reizen fotografie

Vóór zonsopgang is er het blauwe halfuurtje, net als de zon nog niet op is. Dit geeft fantastisch licht. Een uur na zonsopgang blijft het licht ook nog prachtig, hetgeen schitterende schaduwen geeft en  een gouden gloed.
Oude vissersboot in het ochtendlicht op het strand bij Porto.

Er zijn genoeg apps waar je kunt zien wanneer de zon op gaat of onder gaat waar je op dat moment bent.

Probeer eens te werken met een thema zodat je je daar op kan concentreren, bijvoorbeeld markten of vissers schepen en met alles wat daar omheen is.
Markt in Italie met heerlijke kazen van de eigenaren vader en zoon.

Probeer te voorkomen dat je standaard toeristenplaatjes maakt. Bereid je goed voor en daag je zelf uit.

Veel foto plezier als je op reis gaat.

naam paul rood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *