“Een beeld zegt meer dan duizend woorden!”

E-magazine? Wat is dit nu precies

E-magazine daar wordt vaak aan een ‘blader pdf’ gedacht. Dat is niet helemaal meer van deze tijd. Je maakt namelijk iets voor drukwerk en gaat dit vertalen naar een beeldscherm. Daar geloof ik niet in. Een online magazine is géén pdf. Een online magazine heeft dezelfde aspecten als een website, maar toch is het compleet anders.

Begin en eind

Een van de belangrijkste en meest zichtbare verschillen tussen een online magazine en een website is het begin- en eindpunt. Natuurlijk kun je halverwege een magazine inrollen, maar er is altijd een begin en een eind. De meeste websites hebben wel een homepage, maar het eindpunt is nergens echt bepaald.

Navigatie

Ja, ook websites hebben een navigatiestructuur. Maar de route van de bezoeker staat niet vast. Er zijn vaak ook veel submenu’s onder het hoofdmenu. Een online magazine kent alleen een lineaire navigatie. Die begeleidt je door de pagina’s.

Fullscreen beleving

Mooie foto’s en video’s verdienen het om over het hele scherm zichtbaar te zijn. Die full screen beleving bepaalt mede de sfeer van een online magazine. Bij websites zie je vrijwel altijd zaken die je kunnen afleiden, zoals advertenties of andere onderwerpen en reacties. Bij een online magazine blijft de bezoeker langer hangen omdat men langer geboeid is door het onderwerp.

Visueel

In een online magazine is de tekst-beeldverhouding over het algemeen anders, dan bij een website. Bij een online magazine  is er sprake van een beeldverhaal, waarbij tekst, beeld, video en audio samenkomen. Natuurlijk kun je afwisselen en ook lange artikelen plaatsen, maar ondersteun dit altijd met voldoende visuele aspecten.

Vertel je verhaal!

Of het nu een jaarverslag, personeelsmagazine, event-verslag, relatieblad, inspiratiemagazine of brochure is: het gaat erom dat je een verhaal te vertellen hebt. Dit verhaal wil je graag op een visueel aantrekkelijke manier delen met je lezers.

Hoe kan een e-magazine er uit zien en wat zijn de mogelijkheden, hier enkele voorbeelden.

Een magazine begint met een cover en zal doorverwijzen naar de onderwerpen in het magazine.
Een magazine begint met een cover en zal doorverwijzen naar de onderwerpen in het magazine.
Filmpjes kunnen erg makkelijk geplaatst worden en geven veel informatie.
Filmpjes kunnen erg makkelijk geplaatst worden.
Producten tonen met de mogelijkheid voor meer informatie.
Producten tonen met de mogelijkheid voor meer info.
Meerdere pagina’s onder elkaar geeft snel een goede weergave van de mogelijkheden.
Meerdere pagina’s onder elkaar.
Een specifiek onderwerp met meerdere pagina’s.
Een specifiek onderwerp met meerdere pagina’s.
Een tijdspad /planning zowel met tekst als afbeelding.
Een tijdspad /planning.
Een slideshow van bijvoorbeeld producten met de mogelijkheid voor meer informatie daar over.
Een slideshow van bijvoorbeeld producten met de mogelijkheid voor meer informatie daar over.

Bekijk hier het volledige ‘inspiratie magazine‘.

Van elk e-magazine kunt u de respons bekijken, zoals het aantal bezoekers, de bekeken pagina’s, wat is de gemiddelde duur van de bezoekers enz.
Van elk e-magazine kunt u de respons bekijken, zoals het aantal bezoekers,
de bekeken pagina’s, wat is de gemiddelde duur van de bezoekers
enz.

Enkele voorbeelden van gerealiseerde e-magazines. Klik op de afbeelding om het magazine te bekijken!

E-magazine voor Geesink Norba waar fotografie een hoofdrol in speelt.     E-magazine met een tijdbalk die nu hoofd zakelijk gebruikt wordt met foto's.

E-magazine met een aantal interactieve pagina's.     E-magazine met wintermode gefotografeerd met modellen Omer en Mariska.